Stationsgebied Leiden Waar gisteren morgen ontmoet

ZAKENDOEN WAAR
WETENSCHAP
KOOPMANSCHAP
ONTMOET

Indicatieve beelden van Lorentz. Ontwerp: Neutelings Riedijk Architecten, beeld: A2 Studio

Werken waar het 5e NS-station van Nederland aan je voeten ligt.

Het Stationsgebied is alleen al door zijn ligging een toplocatie voor kantoren. Dicht bij de vier grote steden, Schiphol, de bollenstreek en de kust, direct rondom Leiden CS gelegen en precies in het midden tussen de historische binnenstad en het Bio Science Park. Het Stationsgebied is daardoor een zeer dynamische omgeving die ook nog eens uitstekend bereikbaar is. Elke dag maken gemiddeld 70.000 mensen gebruik van Leiden CS en naar schatting passeren 40.000 mensen dagelijks Lorentz.

Het Stationsgebied stond een paar jaar terug nog op plaats 65 van de ranking Kantoorlocaties van Jones Lang LaSalle, maar inmiddels staan het Bio Science Park en het Stationsgebied op plek 20 en 21. Samen zijn deze locaties de topcampus van Leiden.

Met alle ontwikkelingen die komen gaan, kan het niet anders dan dat de stijgende lijn wordt doorgezet. De transformatie van het Stationsgebied gaat immers zorgen voor een gevarieerde mix van kantoren, woningen, winkels, luxe koffiecorners, restaurants, fitnessfaciliteiten en kinderdagverblijven. Terwijl groenvoorzieningen en inpandige fietsenstallingen ook niet ontbreken. Kortom, er gaat een werkomgeving ontstaan die helemaal past bij de nieuwe eisen van de tijd.

Kantoorruimte in Lorentz – Fase 1

Moderne kantoren die van alle gemak voorzien zijn

Begin 2017 zijn de bouwwerkzaamheden voor Lorentz gestart. Dit gebouw, vernoemd naar de beroemde Leidse hoogleraar en Nobelprijswinnaar Lorentz, bestaat uit een sokkel van waaruit twee woontorens van verschillende hoogte zullen verrijzen.

De sokkel zelf krijgt 4.500 vierkante meter kantoorruimte. Deze ruimtes zijn van alle gemakken voorzien en kunnen flexibel gehuurd en ingericht worden.

Het onderste gedeelte van de sokkel, de plint, van 1.700 vierkante meter is bestemd voor commerciële activiteiten zoals retail en horeca. Bovengronds, op ingenieuze wijze verweven in het midden van de sokkel, komt een moderne parkeergarage. En ondergronds komt een stalling ten behoeve van het station met ruimte voor circa 5.000 fietsen.

Kantoorruimte in Lorentz – Fase 2

Als de werkzaamheden van Fase 1 zijn afgerond, wordt er begonnen met de bouw van een derde toren. In deze toren komt 16.000 vierkante meter state of the art kantoorruimte.